Uutisia 2009

 

Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2008

    

   

Lokakuu 

3.10. Chicagon erikoisnäyttely – Uffe avoimen luokan 2.

 

 
 

Elokuu

Englannista lähetettiin linkki Dog World-lehden koko sivun artikkelin suomalaisesta kessumenestyksestä:

http://www.dogworld.co.uk/Features/32-Brace-(1)?year=2009&month=08

Juhannuksena syntynyt Eswood D-pentue pentue kasvaa aivan silmissä ja 15. päivänä uudet omistajat tulevat hakemaan pentujansa. Pennut ovat käyneet saaressa ja siinä tuli totuteltua autoiluun ja veneilyyn sekä uusiin maisemiin. Saanen esitellä pienen kessutytön, Eswood Dollars To Donuts:  


Heinäkuu

8.-19.7 Oulun kansainvälinen koiranäyttely – SUPER-BIS -pokaali Eswood Party Mousselle


Super BIS  Eswood Party Mousse
 
© Matti Koivusalo

 

 


Super BIS Eswood Party Mousse
 

Oulussa järjestettiin kaksi kansainvälistä näyttelyä peräkkäisinä päivinä. Eswood Party Mousse, meidän nuorikkomme, teki läpimurron ja oli lauantaina BIS-2 ja sunnuntain näyttelyn kaikkien rotujen kaunein eli Best in Show-1. Lisäksi valittiin molempien näyttelypäivien voittajien kaunein eli Super-BIS ja Party Mousse voitti lauantain voittajan eli Tanskan näyttelykoirakilpailua johtavan skotlanninterrierin. Kaikkiaan viikonloppuna Oulussa oli yli 7000 koiraa, joten voitto oli todellinen yllätys.

Launtaina pystykorvaryhmän arvosteli Paula Heikkinen-Lehkonen ja Best in Shown argentiinalainen Carlos Saevich. Sunnuntaina ryhmän 5 arvosteli tanskalainen Jens Ramsing ja Best in Shown unkarilainen Tamas Jakkel. Super-BIS-tuomarina oli belgialainen Liliane De Ridder-Onghena. 

5.7. Kokkolan näyttely


ROP - Eswood Party Mousse
 
© Hilla Penttilä

  

ROP - Eswood Party Mousse
 
© Hilla Penttilä

 


ROP - Eswood Party Mousse
 
© Hilla Penttilä

Moussen ja Uffen juhannuksena syntyneet pennut ovat nyt 2-viikkoisia. Pentue näyttää lupaavalta kirkkainen väreineen ja selkeine värimerkkeineen.

 
Kesäkuu

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna luovutimme Milan ja Uffen pentuja Pirren ja Matin kanssa. Kennel Storywoodin kaunis puutarha tarjosi idyllisen ympäristön helteiselle pennunhakupäivälle. Matti opasti pennunhakijoille turkinhoitoa, Uffen kanssa pidimme pienen tottelevaisuusnäytöksen ja Pirre opasti kaikissa mahdollisissa kysymyksissä. Puutarhakatoksen alla odottivat salaatti, pitzanpalat ja jäätelö mansikoiden kera, ettei tarvinnut lähteä kotimatkalle pennun kanssa tyhjällä mahalla. Pennut saivat innokkaita koteja, onnea matkaan heille ja kiitos Pirrelle ja Matille hauskasta päivästä 

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kävimme Tuurin näyttelyssä. Kessut arvosteli Raisa Savander. Uffesta tuli Suomen muotovalio ja Nasu oli narttujen kaunein.

 

 

Huhtikuu

 
Kessujen erikoisnäyttely järjestettiin Lahdessa 4.4. Samalle viikonlopulle aktiivinen yhdistyksemme oli järjestänyt myös erikoisnäyttelyillallisen, vuosikokouksen ja tottelevaisuuskoulutusta. Pakkasin neljä koiraa uuteen hankintaamme, koiraperäkärryyn, ja huristelin kohti Lahtea. Ylöjärvellä peräkärry liitettiin Tiinan pakettiauton perään ja matka jatkui entistä isommalla kokoonpanolla.
 
Kessuja hollantilaiselle tuomarille Rony Doedijnsille oli ilmoitettu peräti 74. Tässä joitakin tuloksia:
 
-       Uffe-pojumme, Keestorpets Ultramarine, oli paras uros sai sertin ja oli VSP, sama tulos kuin viime vuonna! Tuomarin mielestä Uffis oli myös Kaunein Uroksen Pää-kiertopalkinnon arvoinen.
 
-       Nuorikkomme Eswood Party Mousse oli nartuista toiseksi kaunein eli PN2 ja sai sertin
 
-       Yhteisomistuksessa oleva, Uffelle kantava Mila oli narttujen kolmas ja arvostamani Paras Liikkuja-palkinnon voittaja.
 
-       Meillä oli mukana myös Bibbi-Lotta elämänsä ensimmäisessä näyttelyssä ja tulokseksi tuli ERI ja avoimen luokan sijoitus 3. Bibbi-Lotan veli Helmililjan Hevoskastanja oli PU3, joten Tiina sai olla ylpeä kasvateistaan ja meillä riitti juhlimista.
 
-       Eswood Maple Mousse valioluokan kolmas ERI-tuloksella.
 
Reissu oli illanviettoineen hauska, kiitokset hyvästä seurasta mukavalle kessuväelle ja kaikille kasvattieni omistajille Eswood-kessujen esilletuomisesta. Tiinalle, Matille ja Esalle kiitos avusta, ilman teitä ja kepoa olisin ollut pulassa!

ROP Ikurin Regina Nova ja VSP Keestorpets Ultramarine
 
© Matleena Nenonen

 

Maaliskuu


15.3.

Molly synnytti kolme kaunista cavalierpentua: 2 urosta ja yhden nartun. Lue lisää pennuista

  


© Pirre Puronvarsi

11.3.

Tiimimme nuorin, mutta erittäin edustava parivaljakko Hilla ja Eswood Wilja käväisivät Kannuksessa järjestetyssä tottelevaisuuskokeessa. Kotiintuomisina 1. palkinto, 163 pistettä ja 4. sija tuomari Piritta Pärssisen arvostelemana. Kokonaisvaikutelma oli 9½! Onnittelut!

9.3. 

Eswood Windmill Girl on astutettu uroksella Ikurin Robur Bonum. Tiedustelut: Mirja Pölönen, kennel Raitaniityn

3.3. 

Uffe-pojumme vieraili kennel Storywoodissa ja astui Milan. Pitkään meidän rentoakin rennompi Uffe vain nautti kauniista maisemista ja piti Pirreä ja Mattia jännityksessä. Lisätietoja yhdistelmästä löydät täältä. Matti onnistui nappaamaan seuraavia kuvia Uffen lomailusta. 


   


  

 

Helmikuu

Kannus & Keuruu

 
Aloitimme vuoden lämmittelemällä Keuruun ryhmänäyttelyssä 8.2. Sinne matkasimme Kannuksen kautta, jossa pidettiin Kessu-yhdistyksen järjestämä toko-koulutus. Uffe, ohjaajanaan Nanna, opiskeli innokkaasti 10 kessun joukossa noudon, ruudun ja seuraamisen saloja Pipa Pärssisen johdolla. Upea valoisa ja lämmin halli, mukava kessuporukka ja loisto-ope takasivat onnistuneen päivän, kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneille!

 
Sunnuntaina oli sitten Keuruun ryhmänäyttelyn (3&5) vuoro, koska sijoitusurokseni Eswood Nesquick tarvitsi virallisen näyttelytuloksen. Tuomari Tuula Savolainen piti Nevistä ja antoi sille sertin ja sijoitti sen toiseksi urosten kisassa. Eikä siinä vielä kaikki vaan meidän pieni tunkionpengastaja, tähtisilmäinen Nasu tuli perässä ja voitti koko näyttelyn, nappasi BIS-1 -pokaalin ja kotiintuomisina 30 kg koiranruokaa. Kiitos Paavo Mattila!

  

Eswood Party Mousse BIS Keuruulla

  

 
Eswood Nesquick sai sertin Keuruulla

   
 
 

Tammikuu 2009

 
Eswood Windmill Girl:stä kansainvälinen muotovalio

Pilvi saavutti kansainväliseen muotovalioon tarvittavat meriitit ja on nyt kennel Eswoodin seitsemäs kansainvälinen muotovalio. Onnittelut Pilville ja sen omistaja Mirja Pölöselle hienosta saavutuksesta!
 
Kuva: Studio Grand-Foto 

 
Kuva: Studio Grand-Foto