Uutisia 2008

 

Uutiset 2011   Uutiset 2010   Uutiset 2009   

   

   

 

Joulukuu

 
Vuolasvirtapalkinto ja Voittaja-titteli samalla reissulla
 
Kennel Eswoodin laumanjohtaja Johanna Koskiselle myönnettiin Suomen Kennelliiton Vuolasvirta-palkinto numero 682 erittäin ansioituneesta keeshondkasvatuksesta. Vuolasvirta-palkinto on Suomen Kennelliiton korkein huomionosoitus ansioituneille koirankasvattajille ja jaettiin Voittaja-08 –näyttelyn yhteydessä. Palkintoa lähti Nannan kanssa pokkaamaan Uffe, sillä Musse ja Nasu-Kisu olivat sopivasti juoksulla. Nasun nimi, Eswood Party Mousse sopi kyllä tähän joulukuuhun, juhlimisen aiheita on löytynyt helposti!
 
Lämmin kiitos kaikille kasvattieni omistajille,ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista!  Kiitos saamistani onnitteluista ja kukista Suomen Keeshond ry:lle ja muille onnittelijoille!
 
Nanna ja Uffe pokkaamassa Vuolasvirta-palkintoa
Kuvaaja Juha Norrena

 
Samassa Voittaja-näyttelyssä meidän lauman nuorin, Eswood Party Mousse, tuli puskista ja päihitti kaikki keeshondnartut ja pokkasi ensimmäiset tittelinsä: Voittaja-08 ja Juniorivoittaja-08 sekä neljännen sertinsä. Kimppakoira Mila oli narttujen 2, Uffe urosten 2.
 
Voittaja-08 Eswood Party Mousse
Kuvaaja Juha Norrena

    

Marraskuu   

 
 27.11. Neffanin ja Maunon pennut syntyivät, 4 poikaa ja 5 tyttöä. Kuvia pennuista
 

 

Lokakuu 

Uusin muotovalio 

FIN MVA Eswood Napkin "Jekku",
om. Esa ja Merja Ääri


Heinäkuu

   

27.7. Turun kaikkien rotujen näyttely
 
Kennelimme beibipörrö Eswood Party Mousse yllätti voittaessaan rodun ja pystykorvaryhmän. Rotukehässä tuomarina oli Tanya Ahlman-Stockmari. Uffe voitti urokset, Eswood Napkin "Jekku" oli urosten toinen ja saman perheen
Eswood Power Mousse urosten kolmas. Mila oli narttujen toinen. Kiitokset Ääreille taas yösijasta ja vieraanvaraisuudesta ja mukavasta seurasta!
 
RYP 1 Eswood Party Mousse, tuomarina Maija Mäkinen
 
Kuva: Hanna Kantola

 
26.7. Porin kansainvälinen näyttely
 
Mila nappasi viimeisen valionarvoon tarvittavan sertin täytettyään torstaina vaadittavat kaksi vuotta, Porin helteisellä raviradalla, tuomarina Theo Leenen Belgiasta. Onnittelut Pirrelle ja Milalle, hienosti meni!
 
Uusi Suomen muotovalio Lady Godiva's Faye of Eswood "Mila",
om. Pirre Puronvarsi ja Johanna Koskinen

  
20.7. Ylivieskan kansainvälinen näyttely

 
Uffe BIS-3

   
3.-6.7. Tukholman reissu
 
Kesä on edennyt puoliväliin pentuja hoidellessa Suomen viileässä kesässä. Kesän ehdoton kohokohta oli kantanarttuni Baronwood Baccaratin kasvattajien Donna ja Gene Smithin vierailu Suomessa ja täällä Essumetsässä. Toinen kohokohta oli matka Maailmannäyttelyyn Tukholmaan heidän ja oman porukan kanssa. Koiria matkaan lähti Eswood Maple Mousse
"Musse"  ja Keestorpets Ultramarine "Uffe". Tässä hiukan matkatunnelmia ja Eswood-koiria omistajineen kisassa:
   
Perjantain erikoisnäyttelyn rotunsa kauneimmat eli ROP Eswood Maple Mousse (vas) ja VSP Keestorpets Ultramarine, tuomari Espen Eng, Norja. Uffen handlerina Donna Smith, USA.
  
Kuva: Matleena Nenonen

 
Lauantain pystykorvaryhmän ryhmänäyttelyn rotunsa kauneimmat eli ROP Eswood Maple Mousse (vas) ja VSP Keestorpets Ultramarine, tuomari Noreen Clarke, Irlanti. Lisäksi Eswood-kasvattajaryhmä oli BIS-3

 
Eswood-kasvattajaryhmä oli Best in Show-3

 
Maailmanvoittajanäyttelyn serti meni Eswood Napanderille, omistaja
Jonna Kaspalo. Toukosta tuli samalla Ruotsin muotovalio.

    

Uffe poseeraa

 
Eswood Nereida ja Milja Laaksi (vas) ja oikealla Eswood Windmill Girl ja Mirja Pölönen

 

Eswood Goes Nuts ja Pekka

 
Keskellä Eswood Maple Leaf ja Pirre

 

Lady Godiva's Faye of Eswood

 

Lauantain Paras pari ja BIS-4 pari

 
Järjestelyt olivat hienot

 

Kesäkuu


Nekun ja Kaapon pentue, Eswood I-pentue, 2+0 syntyi 1.6.

Eswood Nereida kävi omistajansa ja händlerinsä Milja Laaksin kanssa Norjan erikoisnäyttelyssä 7.6.2008 tuomisinaan kauneimman nartun pokaali sekä Norjan muotovalion arvo. Suomalaiskessut olivat hyvin esillä, Ikurin Regina Nova sijoittui myöskin paras narttu-luokassa. Nereida voitti nartut myös sunnuntaisessa  Trondheimin kv. näyttelyssä 8.6., joten kansainvälisen muotovalion arvoon tarvittavat cacibit ovat nyt kasassa. Onnittelut Millille ja Ahtille, kiitokset kasvattini esilletuomisesta ja lämpimät onnittelut!


Norjan erikoisnäyttelyn VSP
KANS&POHJ&FIN&S&N&EST&LV MVA BALTV-07 ESTV-07 SV-08 Eswood Nereida

 

 

Trondheimissa VSP Eswood Nereida (oik), omistaja ja händleri Milja
Laaksi

 

 

 


 
Tuurin näyttelyssä 8.6. kimppakoiramme Lady Godiva´s Faye of Eswood oli rotunsa kaunein Pirren esittämänä. Eswood Numbat oli paras uros ja sai viimeisen sertinsä eli on nyt Suomen muotovalio. Kiitos Ingerille hyvästä yhteistyöstä! Kennelimme pikkuinen Eswood Party Mousse osallistui myös ja oli ROP-pentu.

Eswood Maple Leaf eli Mauno on innostunut emäntänsä Pirren kanssa pelastuspuuhista monen muun harrastuksen lisäksi ja parivaljakko on osallistunut mm. pelastuskoiraleireille. Lisää Maunosta ja Maunon harrastamista lajeista löytyy täältä ja  täältä.

 

Toukokuu 2008:

    
21.5.2008 Inger kessuineen kyläilemässä Essumetsässä

Tässä esittäytyvät Helmililjan Hopeapaju, tuttujen kesken Bibbi-Lotta. Bibbi-Lotta on yksi Vohvelin ja Neffanin pennuista ja asustelee Ingerin, Bertelin, Taimin ja Numban seurana. Luonteeltaan se on tasapainoinen ja järkevä, turhan sähläämisen se jättää perheen vanhemmille kessuille. Kiitos Tiina Liljalle tästä mallikkaasta kessuneidistä, hänet tapaatte vielä kehissä.

Helmililjan Hopeapaju & Inger 

 
18.5. Pori, Ahlainen
 
Jekku eli Eswood Napkin vei urosten sertin omistajansa Esa Äärin ohjastaessa. Moon teistä niin ylpee!
 
17.5. Uusi muotovalio
 
Eswood Windmill Girl valioitui Iitissä Elina Haapaniemen tuomaroidessa. Pilvi on kennelimme 14. kotimainen valio ja lisäksi Liettuan valio. Onnittelut Mirjalle ja Pilvelle!
 
16.5.2008 Vaasa, virallinen tokokoe
 
Uskaltauduimme Uffen eli Keestorpets Ultramarinen, 13 kk, kanssa ensimmäisen kerran virallisiin tokokokeisiin. Kylmä pohjoistuuli puhalsi Vaasan Rantareviirillä tuomari Tiina Heinon arvostellessa koirakkoja. Alokasluokassa koirakkoja oli paikalla 7, avoimessa muutama, voittaja-luokassa 1 ja EVL-luokassa taisi olla kokonaista 4 koirakkoa.
Saimme tulokseksi 160 pistettä, I-palkinnon, sijoitukseksi 2/7 sekä oikeuden kilpailla avoimessa luokassa. Emäntä on vieläkin onnesta soikeana.
 
- Luoksepäästävyydestä napsahti 10 pistettä. Koska Uffe oli ehtinyt pusuttaa tuomaria jo kehään tullessa, tyytyi se nyt vain läpsäisemään tuomaria tassulla.
- Paikallameno meni hienosti, istumaan nousemisella nyt ei ollut niin kiire eli 8.
- Seuraamiset kytkettynä ja vapaana molemmat 7. Emännällä vielä paljon oppimista.
- Luoksetulo uffemaisesti kovaa ja pitkälti eli 9. On ihan ymmärrettävää, ettei iso kone pysähdy kovin nopeasti vauhtiin päästyään, kommentoi Uffe. Tällä kertaa Uffe jätti sen bravuurin, eli parimetrisen Puffis-loikan väliin, silloin mopo keulii vielä pidemmälle.
- Seuraamisesta maahanmeno ja seisominen 8 ja 7. En uskaltanut jättää seisomisessa käsimerkkiä pois, tahtoo sekoittaa vielä nuo kaksi kun ne tehdään peräkkäin.
- Hyppy-liikkeestä taisi napsahtaa 8, koska Uffe ponkaisi liikkeenohjaajan käskystä.
- Kokonaisvaikutelma 9. Tuomari oli selvästi hurmaantunut Uffen huolettomasta olemuksesta ja rennosta suorittamisesta
 
Kisajännitys ei vaivannut kumpaakaan meistä. Tulos taitaa kuitenkin olla enemmän tuurista kuin taidoista. Tästä on hyvä jatkaa, olemme Uffen kanssa tavattoman innostuneita tästä "ohjatusta juustonsyönnistä".
 
Palkintojenjako Vaasan Rantareviirillä, takana jossain Vaasan asuntomessualue

   
13.5. Eswood Pure Mousse esittäytyy
 
Eswood Pure Mousse asustelee Venäjällä perhekoirana, tässä kuvia:
 
Eswood Pure Mousse

 

 

 

 

 
 
10.5. Mikkeli-Anttola
 
Eswood Goes Nuts eli Nuutti sai sertin!
 

Huhtikuu 2008:

   
20.4. Jyväskylä kv. näyttely
 
Jyväskylän näyttelyreissu tehtiin kesärenkailla aurinkoisissa merkeissä. Tuomari oli sen verran mielenkiintoinen, että matkaan kannatti lähteä. Päivän yllättäjä oli kimppakoiramme Lady Godiva's Faye of Eswood eli Mila, joka voitti nartut ja tuli VSP:ksi Pirren luotsaamana. Uffe sijoittui PU2:ksi ja sai neljännen sertinsä. Lisäksi Uffe valittiin Royal Caninin rotunsa parhaaksi junioriksi, joten pääsimme isoon kehään harjoittelemaan.
 

VSP Lady Godiva's Faye of Eswood,
om. Storywood & Eswood

 

Uffe harjoittelee isossa kehässä

 
"Hohhoijaa, mukava olla taas kotona"
 
 
18.4. Uffen syntymäpäivä
 
Kennelimme superrento kessupoika Keestorpets Ultramarine, tuttavien kesken Uffis-Puffis täyttää tänään vuoden. Lämpimät onnittelut!

Uffe
 
 
5.4. Kuopio, erikoisnäyttely
Kokonaista 51 kessua osallistui yhdistyksemme järjestämään erikoisnäyttelyyn ja tuomariksi oli kutsuttu Elina Tan-Hietalahti. Näyttely oli hyvin järjestetty ja tunnelma oikein rento.
 
Kennelini kuopus, pikkuinen Nasu-Tiikeri alias Chisu eli Eswood Party Mousse, osallistui ensimmäistä kertaa näyttelyyn ja voitti erikoisnäyttelyn BIS-pennun tittelin. ”Todella viehättävä pentu, ehkä tuleva tähti!”, kommentoi tuomari.
 
Ruotsintuontimme Keestorpets Ultramarine eli Uffe yllätti emännän iloisesti olemalla erikoisnäyttelyn kaunein uros, ikää reilut 11 kk.
 
Kanadalaisvahvistuksemme Erkki eli Keesbrooks Boldy Go:n jälkeläisryhmä oli BIS-jälkeläisryhmään ottivat osaa Eswood Maple Leaf, Eswood Napkin, Eswood Nereida Eswood Napander. Kiitos Pirrelle, Esalle, Millille ja Jonnalle ja Matille Uffen harjauksesta!
 
Erikoisnäyttelyn VSP Keestorpets Ultramarine "Uffe"

   
Erikoisnäyttelyn BIS-pentu Eswood Party Mousse

   
Erkkarireissulla ehdittiin hiukan muutakin
 
 
 
 
 
 

Maaliskuu 2008:

 
24.3. Lappeenranta KV-näyttely
Eswood Nereidasta FIN MVA. Lämpimät onnittelut Millille ja Nessille!
 
15.3.2008 Tampere KV-näyttely
Keestorpets Ultramarine nykäisi toisen sertinsä ja oli PU2. Kessuja oli paikoilla sankoin joukoin, yhteensä 36 kappaletta. Eswood-uros Napkin ”Jekku” voitti avoimen luokan ja Eswood Maple Leaf sijoittui urosten joukosta kolmanneksi.
 
Eswood Napkin "Jekku" ja Esa tsemppaavat kehässä
 
 
Päivän antiin kuului illallinen kasvattieni omistajien joukossa Tampereen keskustassa. Mukavaa kessuporukkaa, kiitos hauskasta seurasta!
  

Helmikuu 2008

 
23.2.2008 Tuusniemi ryhmänäyttely
Onni eli Eswood Goes On sai ensimmäisen sertin (PU3) Raimo Viljanmaan arvostelemana. Kessuja paikalla yhteensä 11, joten kilpailuakin oli. Onnittelut Merjalle ja Onnille sekä kepo-Terolle!
 
3.2. Keuruun ryhmänäyttely
 
Ruotsalaispojumme Uffe Oiva Puffander eli Keestorpets Ultramarine sai ensimmäisen sertinsä ja sijoittui toiseksi Paras Uros-luokassa. Mila sai myös sertin ollen PN3.
 
Uffe tokoilee innokkaasti, tähtäimessä tänä vuonna vielä viralliset tottiskisat.
     

Tammikuu 2008 

 
29.1. Paikalliskessutreffit

Aurinkoinen pakkaspäivä houkutteli yhteislenkille 10 ihmistä ja 17 kessua. Porukat kokoontuivat meille Essumetsän markille ja lenkin jälkeen pidimme takkatulen ääressä pienet nyyttärit. Kuvia löytyy osoitteesta: http://kuvablogi.com/blog/2376/3/
 
Kiitos kaikille, oli mukava iltapäivä!
 
Kessutreffit
 
 
27.-28.1. Turun reissu
 
Vuoden ensimmäinen näyttelyreissu suuntautui Turkuun. Matkalaisille yösijan tarjosi Äärien perhe, Jekku- ja Bisse-kessujen residenssi. Kiitos Esalle ja Merjalle yösijasta ja mukavasta seurasta! Turun kansainväliseen näyttelyyn oli ilmoitettu 27 kessua tanskalaisen tuomarin arvosteltavaksi. Uffen lisäksi mukana oli Eswood Numbat ja Mila ”Lady Godivas Faye of Eswood”. Numba sijoittui urosten toiseksi ja sai kolmannen sertin. Vara-cacib muuttunee aikanaan cacibiksi. Uffe, 9 kk oli ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään PU3. Mila oli PN4.
 
Vuosi alkoi hienosti: Eswood Nereidasta tuli Ruotsin Voittaja -08 Göteborgin kansainvälisessä näyttelyssä. Onnea Nessi ja Milli!


Nessistä Ruotsin Voittaja -08

 

 

Joulukuu 2007


15-16.12. Tukholma PMV-07

Vuoden viimeinen koitos järjestettiin Tukholmassa ja reissuun lähdimme kanadalaisuroksemme Erkin ja sen pojantyttären Milan kanssa. Lisäksi veimme yhden P-pennuista, Eswood Peach Moussen, samalla uuteen kotimaahansa. Kessuja oli ilmoitettu yhteensä 33 englantilaisen Sheila Jakemanin arvosteltavaksi. Erkki sai vaadittavat tulokset PU2-sijoituksellaan ja FCI:n hyväksynnän jälkeen saa Kansainvälisen muotovalion ja Ruotsin muotovalion tittelin. Pikku-Mila on kasvanut kauniiksi teinitytöksi ja voitti nuorten luokan. Paras narttu-kisassa se ylsi toiselle sijalle nuoresta iästään huolimatta ja sai sekin sertin.


Erkistä tuli Tukholmassa inttivalio 


Mila pokkasi sertin


Marraskuu


28.11. P-pennut täyttivät 6-viikkoa ja saivat oman sivun (linkki).


27.11. Eswood Twinberrystä Australian Grand Champion

Eswood Twinberry, kutsumanimeltään Toivo on saavuttanut ensimmäisenä eurooppalaisena kessuna Australian Grand Championin arvon. Australian muotovalion saavuttamiseen koira tarvitsee 100 pistettä ja Grand Championin arvoon yhteensä 1000 pistettä. Viimeiset tarvittavat pisteet Toivo keräsi 17.11 Kynetonin näyttelyssä, jossa se oli rotunsa paras ja voitti ryhmän.

Grand Championin arvoa on ryhdytty jakamaan vuonna 1998 ja tähän mennessä alle 30 keeshondia on saavuttanut sen. Toivo on Nynka-kennelin 4:s Grand Champion ja seuraa näin isoisänsä Nynka Such a Dutchmanin, isoisoisänsä Kerjoydon ja isoisoisoisänsä Keman jalanjälkiä. Vuonna 2006 Toivo oli Australian #2 Keeshond ja sen omistaa Jeanette Pearson, kennel Nynka.

Eswood Twinberrystä Australian Grand ChampionKasvattajaryhmä BIS-2 Jyväskylässä
18.11. Jyväskylän kansainväliseen näyttelyyn oli ilmoitettu yli 5 000 koiraa, joista 33 kessuja. Tuomarina toimi Kahtleen Grosso, USA.
 
Eswoodilaisten menestys oli seuraavaa:
 
Eswood-kasvattajaryhmä KAS1, kp, BIS-2
 
ROP Keesbrook´s Boldy Go
VSP Eswood Nereida
 
Eswood Goes On ERI AVK2
Eswood Goes Nuts ERI AVK3
Eswood Maple Leaf ERI VAK2
Eswood Napander ERI NUK4
 
Suurkiitos kasvattieni esille tuomisesta ja erityiskiitos niille kasvattieni omistajille, jotka jäivät koko pitkäksi päiväksi odottelemaan isoa kehää. Kotimatka oli todella pimeä marraskuisessa jäätävässä tihkusateessa.
  

11.11. Eswood Nereida käväisi Riikassa Latviassa ja kotiintuomisina tällä nuorella neidillä on ROP; CACIB ja Baltian Voittaja -07 -titteli! Lämpimät onnittelut Nessille ja Millille!

Eswood Nereidasta  Baltian Voittaja -07 


  

Lokakuu 2007

 

27.10. Lahti KV: Eswood Windmill Girl "Pilvi" oli rotunsa paras Lahden kansainvälisessä näyttelyssä ja sai ensimmäisen cacibinsa! Ahkeraksi näyttelykävijäksi osoittautunut Nuutti-poika sai EH:n. Hieno reissu ja kivasti Eswood-kessut ovat olleet taas esillä!


20.10. Seinäjoki KV: Kimppakoiramme Lady Godiva´s Faye of Eswood "Mila" oli rotunsa paras ja RYP-4 Seinäjoen näyttelyssä. Sen isäpappa Eswood Maple Leaf oli urosten toinen. Eswood Woffle ja sisko Wilja saivat EH:t.


6.10. Oulu: Kanadalaisvahvistuksemme Erkki ja sen pojat Mauno ja Touko sekä pojantytär Mila jyräsivät Oulun näyttelyssä. Paavo Mattila sijoitti ne seuraavaan järjestykseen:
 
ROP Keesbrook´s Boldy Go, om kennel Eswood
VSP Lady Godiva´s Faye of Eswood, om. Johanna Koskinen & Pirre Puronvarsi
PU2 Eswood Maple Leaf, om. Pirre Puronvarsi
PU3 Eswood Napander, om. Jonna Kaspalo
 
Erkki pystykorvakehässäSyyskuu 2007


Fannysta valio
9.9. Porvoo: Porvoon kaikkien rotujen näyttelyssä tuomaroitsi italialainen Ernesto Capra. Eswood-kessut veivät sekä urosten, että narttujen sertit. Eli Eswood Goes Hollywood, sert + PU2 Eswood Maple Fudge, sert + VSP + FIN MVA

Uusi muotovalio Eswood Maple Fudge, om. Gunne Krook, kennel Yllabo

(kuva: Gunne Krook)


Elokuu 2007


Musse ja Mauno Tanskassa
11.-12.8. Tanska: M&M eli sisarukset Musse ja Mauno vierailivat Tanskassa Vejenin näyttelyissä ja niittasivat tanskalaiset ja lähinaapureiden koirat molempina päivinä ollen ROP ja VSP vuorovedoin. Kotiintuomisina Maunon KANS & POHJ & DK MVA-tittelit ja Mussen POHJ ja DK MVA-tittelit. Supersuurkiitos Pirrelle ja Matille Mussen mukaanottamisesta! Pikku-M eli Mila oli Essumetsässä hoidossa ja leikitti uskollisesti pikku-Uffea ja Erkki-paappaa.Eswood Nereida RYP-2 Joensuussa
11.-12.8. Joensuu: Samana viikonloppuna kotimaassa Eswood Nereida keräsi ROP-voitot ja RYP-2 sijoituksen Joensuun näyttelyssä cacibin kera. Sisko Noor oli PN2 ja sai vara-sertin ja vara-cacibin. Onnittelut molemmille emännille myös!


 

 Heinäkuu 2007


Heinäkuun viimeisellä viikolla suuntasimme muumibussilla eli Pirren ja Matin taivaansinisellä tila-autolla Porin kansainväliseen näyttelyyn. Aurinko ja sade vaihtelivat niin reippaaseen tahtiin, että handlerikin ehti vaihtaa vaatteita muutamaan otteeseen ennen kehää. Päivän saldonamme:

ROP sert - Lady Godiva's Faye, om. Pirre Puronvarsi & Johanna Koskinen
PN2, cacib - Eswood Nereida PN2, cacib, om. Milli Laaksi
PN3 - Eswood Maple Mousse
PU3, cacib - Eswood Maple Leaf, om. Pirre Puronvarsi
BIS-4 Eswood-kasvattajaryhmä
 
 
Porin ROP-koira Mila poseeraa

(kuva kennel Tunturipuron)

 
Eswood-kennelin kasvisryhmä BIS-4

(kuva Juha Kantola)


 

Kesä suhisee ohitse kuin siivillä, välillä sataa ja välillä paistaa. Kesälomaan on tuonut vauhtia mm. Uffe Pumpulimies ja muutama näyttely. Kokkolassa 15.7. Eswood Tiny Strawberry sai Kans Mva -arvoon tarvittavan viimeisenkin cacibin. Eswood Maple Leaf oli rotunsa paras. Urosten sertin nappasi Eswood Woffle. Eswood Wilja sai vara-sertin ja oli narttujen kolmas. Loppupäivän sateesta huolimatta kasvattajaryhmämme jäi loppukehiin siellä kuitenkaan sijoittumatta. Iso kiitos Tina Söderlundille, Merjelle ja Pirrelle kasvisryhmään osallistumisesta!

 
Eswood Nereida on kiertänyt reippaasti kesän näyttelyitä Suomessa ja Eestissä ja Pilvi-tyttönen kävi Piteån näyttelyssä isänsä Danin kanssa, tuloksena PN2 ja PU2.
 
 
 

Kesäkuu 2007

 
Eswood Maple Leaf eli Mauno vietti tyttärensä Milan kanssa Juhannuksen Rovaniemellä ja kritiikki oli upeaa luettavaa, tuloksena ROP ja VSP. Maunon arvostelu: "A real champion from top of nose till tip of tail! Moves easy like a train." eli "Todellinen valio kuonon kärjestä hännän päähän! Liikkuu vaivattomasti kuin juna."
 

Hämeenlinnassa 16.6. Eswood Windmill Girl oli paras narttu.
 

Tuurissa 3.6. Eswood-koirilla kävi tuuri; Eswood Maple Mousse oli pystykorvaryhmän toiseksi kaunein kuten edellisenä vuotena ja sen veli Mauno VSP. Eswood Numbat sai urosten sertin, narttujen serti meni Maunon tytölle Milalle. Tuomarina toimi rodun kasvattajatuomari Susanne Wendell. Lämmin päivä, kertakaikkiaan!

 

Kesäkuu 2007


Kesäkuun puolivälissä matkasin Etelä-Ruotsiin Keestorpets-kenneliin hakemaan Uffea, virallisesti Keestorpets Ultramarine-nimistä urospentua. Mainio reipas tyyppi, joka matkasi lentokoneessa aivan hipihiljaa ja reippaasti heilutti häntää tullin huumekoiralle. Iso kiitos Monalle ja Berndtille vieraanvaraisuudesta!

"Moi, mä olen Uffe Pumpulimies. Muutin Essumetsään perjantaina Keestorpets-kennelistä. Harrastan mm. sisustamista. Tässä on musta tuore kuva. Vuff, näkemisiin!

Terkuin, Uffe"
 


Toukokuu 2007


12.-13.5. Takana on pitkä viikonloppu Ruotsin näyttelykehissä, reissu oli kaikin puolin onnistunut ja menestystä kertyi yli odotusten.

Ruotsin Voittaja -näyttely järjestettiin lauantaina upeassa puistomaisemassa kartanon pihalla ja koiria sinne kerääntyi yli 5000. Ruotsalaistuomari Anita Withmarshille oli ilmoitettu yli 40 kessua. Matkaseurueemme Eswood Maple Mousse lämmitteli voittamalla nartut ja keräsi Ruotsin Voittaja –tittelin ja valionarvon pois kuleksimasta ja oli VSP. Voiton vei suomalaisomistuksessa oleva englannintuonti Stratus the Correspondant.

 
SV-07 Eswood Maple Mousse

Seurueemme maskotti, Pikku-Mila (Lady Godiva’s Faye of Eswood) voitti juniorinarttujen kovatasoisen luokan. Pikku-M:n debyytti meni siis aivan putkeen ja sen lavasäteily on ihan omaa luokkaansa. Tämä kessutyttö ei ilmeisesti jätä ketään kylmäksi ja ruotsalaisillakin aivan sormet syyhysivät.

Lady Godiva’s Faye of Eswood


Mauno oli avoimen luokan kolmas. Löysimme siis hyvän syyn juhlia ja ruotsalaiset hiukan vihjailivat tarjoavansa juotavia niin, että me emme pääse kehään sunnuntaina lainkaan. Pysyimme kohtuudessa ja illallisen jälkeen kävimme ihastelemassa Benito’s kennelin bussia, pystytimme teltan seuraavaa päivää varten ja kömmimme koppiimme Euroviisuja kuunnellen.

Sunnuntaina Mauno eli Eswood Maple Leaf räjäytti pakan ja voitti Ruotsin keeshondien erikoisnäyttelyn 86 koiran joukosta! Tuomaroinnin hoiti hollantilainen Corry Saes ja Mauno pääsi historiankirjoihin olemalla jo toinen suomalaiskessu, joka on voittanut Ruotsin erikoisnäyttelyn. Ensimmäinen oli myös Eswood-koira, Maunon emo Eswood Blueberry Pie. Maunosta tuli myös Ruotsin muotovalio tämän voiton myötä. Maunon menestyksen arvoa nostaa myös se, että paikalle olivat saapuneet Suomen kessujen näyttelykärki ja päivä olikin yhtä suomalaisjuhlaa.
 
Best in Show Eswood Maple Leaf,
omistaja ja esittäjä Pirre Puronvarsi, kennel Storywood


Maunon sisko Eswood Maple Mousse voitti näyttelyn Parhaan Liikkujan -pystin samoin emonsa tassunjälkiä seuraten ja oli narttujen kolmas. Narttujen voiton vei Ikurien O Tempora.
 
Best Mover Eswood Maple Mousse


Paras ruotsalaisten kasvattama uros taisi olla PU-5 Benito’s Noz ja nartuissa PU-4 eli Lohamras Itzi Bitzi. Niitä edeltävät sijoitukset menivät suomalaiskoirille tai suomalaisomistuksessa oleville kessuille. Musse ja Mauno voittivat lisäksi Paras Pari–luokan ja niitä katsoessa ei voinut kuin nauraa samalla kun handlerinä toiminut Maunon omistaja Pirre Puronvarsi pyyhki hikeä otsaltaan.
 
Kaksi Ruotsin valiota eli BISS & S MVA Eswood Maple Leaf ja sen sisko Ruotsin Voittaja-07 & S MVA Eswood Maple Mousse poseeraavat narsissipenkissä
 

8.5. Mukavia uutisia Ruotsista: Keestorpets-kennelissä asustava Eswood Nougat oli käynyt röntgensäteiden alla, lonkat B ja terveet kyynärpäät.


4.-6.5. Viikonloppuna napsahteli sertiuutisia niin, ettei kasvattaja meinannut perässä pysyä. Eswood Goes Bananas sai ensimmäisen sertinsä lauantaina Somerolla ja oli Vastakkaisen Sukupuolen Paras, tuomarina Leila Kärkäs. Eswood Noor puolestaan nappasi lauantaina jo toisen sertinsä (PN2) Leppävirralla, tuomarina Anneli Sutela. Sunnuntaina Eswood Windmill Girl avasi sertitilinsä Tohmajärvellä ollen narttujen toiseksi kaunein. Onnittelut kaikille serti-tytöille!

Huhtikuu 200728.4. Kiuruveden näyttelyssä Eswood Noor oli ROP ja sai ensimmäisen sertin! Onnittelut Leenalle ja Nessalle!


14.-15.4. Tänä vuonna keeshondien erikoisnäyttely järjestettiin Vaasassa samana viikonloppuna kuin kansainvälinen näyttely. Lisäksi lauantaina hoideltiin vielä yhdistyksen vuosikokous ja geenitutkimuksen näytteenotto, joten sunnuntaina tiesi niin sanotusti harrastaneensa :-).

Erikoisnäyttelyn arvosteli lauantaina 14.4. ruotsalaistuomari Ewa Nielsen ja kessuja oli ilmoitettu 61, joista Eswood-koiria oli 21. Upeaa, että niin moni on lähtenyt reippaasti mukaan kessutapahtumiin ja satsannut koirien opettamiseen ja kunnostamiseen! Itseäni harmittaa, etten siinä omien koirien esittämisen ja jännittämisen lomassa ehtinyt kaikkien kanssa jutella. Vaikkakin kirkkaimmat mitalit menivät vastustajien leiriin, niin mieleenpainuvimpia hetkiä oli Eswood Maple Moussen (Paras Narttu-3) valinta Parhaaksi Liikkujaksi jo toisena vuotena peräkkäin ja sen emon Tinkan, Eswood Blueberry Pien valinta erikoisnäyttelyn kauneimmaksi jälkeläisryhmäksi. Korkeimmalle Eswood-kessuista sijoittui E. Maple Leaf, joka oli Paras Uros-2. Sisarukset Maple Mousse & Maple Leaf, tuttavien kesken Musse ja Mauno, olivat Paras Pari, mikä hymyilyttää vieläkin. Luokkavoittajia Eswood-koirista löytyi junnu-uroksista (13 kpl) kun voittajaksi selviytyi Eswood Numbat, Paras Uros-3 sertin kera. Gini-tyttönen eli Eswood Maple Syrup voitti erikoisnäyttelyn avoimen luokan (Paras Narttu-4). Lisää tuloksia löytyy Kessu-yhdistyksen sivuilta osoitteesta: http://www.suomenkeeshond.fi/fin/tulokset.htm#erkkari14042007

Sunnuntaina 15.4. rodun arvosteli ruotsalaistuomari Moa Persson ja koiria oli ilmoitettuna reilut 40. Eswood N-pojat olivat sertijahdissa tosissaan ja sunnuntaina sen nappasi Napander. Kovassa junnu-urosten luokassa sijoittui toiseksi Eswood Woffle ja kolmanneksi Eswood Napkin. Kiitos Vohvelin esittämisestä Lääkkölän Jukalle ja Esa, koko ajan menee paremmin! Erkki oli PU-3 ja Mauno valioluokan 4. Eswood Nereida voitti juniorinartut kovassa kisassa ja pari kehittyy koko ajan!

Kiitos kaikille kessuihmisille mukavasta ja hyvin järjestetystä viikonlopusta ja onnittelut vielä voittajille!

Maaliskuu 2007


24.-25.3: Tampereen viikonloppu keräsi yli 7 000 koiraa. Kessuja oli ilmoitettu Hans Lehtisen arvosteltavaksi 41 ja päivä oli Eswood-kessuille huikea. Eswood Maple Mousse valikoitui rotunsa parhaaksi ja myös Stefan Sinko-nimisen tuomarin valitsemana pystykorvaryhmän kauneimmaksi! Ryhmäsijoitukset eivät ole kessuille ihan arkista puuhaa varsinkaan kansainvälisissä näyttelyissä. Moussen isä, kennelimme kanadalaisvahvistus Erkki voitti urokset. Kasvattajaryhmämme peittosi Ikurit. Kaikenkaikkiaan näytillä oli 13 hyvinkunnostettua essulaista, mikä teki näyttelypäivästä erityisen mukavan. Kun sunnuntaina ajelin BIS-kehän jälkeen Vaasaan, tiesin totisesti olleeni koko viikon koiranäyttelyssä. Kiitos kaikille kasvattieni omistajille hyvästä koirien hoidosta ja esille tuomisesta. Hyvä Esa, kun uskaltauduit itse kehään! Kiitos Hillalle, Jonnalle ja Satulle mukavasta matkaseurasta ja Pirrelle ja Matille auttavista käsistä ja tyttöjen huolehtimisesta takaisin Pohjanmaalle minun jäädessä BIS-kehään.

Eswood Maple Mousse RYP-1 Tampereen kv. näyttelyssä

(kuva: Matti Koivusalo)


Lisää tuloksia rotukehästä täältä: http://www.suomenkeeshond.fi/fin/tulokset.htm

Helmikuu 2007


Vuoden 2006 pistelaskun seurauksena Suomen Keeshond-yhdistyksen kiertopalkintojen tilanne näyttää seuraavalta:

Paras pentu - Best puppy
2.  Eswood Goes Bananas            52
4.  Eswood Nereida                     30
5.  Eswood Windmill Girl               25
6.  Eswood Goes Wild                  22
10. Eswood Goes Nuts                 20
11. Eswood Napander                  20

Venin vaasi - Paras juniori - Best Junior
1.  Eswood Maple Mousse             40
2.  Eswood Maple Leaf                 36
8.  Eswood Maple Syrup               17
10. Eswood Maple Fudge              11

Mellin malja – paras narttu - Best bitch
1. Eswood Maple Mousse               57
    (jaettu sija Ikurin O Temporan, om. Tarja Tittonen, kanssa)
5. Eswood Tiny Strawberry            43

Paras uros - Best male
3. Keesbrook's Boldy Go               50
4. Eswood Maple Leaf                 49

Eniten ROP-palkintoja - Most BOB´s
7. Eswood Maple Leaf                 3
8. Eswood Maple Mousse             3

Ikurin malja – paras kasvattaja - Best Breeder
2. Eswood                                 206


4.2. Eswood Maple Leafistä eli Maunosta tuli valio (PU2) ja Eswood Nereida (PN2)  sai ensimmäisen sertinsä Keuruun näyttelyssä! Onnittelut Pirrelle ja Matille uudesta Suomen ja Eestin valiosta ja Millille sertistä!

Eswood Nereida


 Tammikuu 2007


28.1.: Turun näyttely oli Eswood-koirille menestys. Kessuja oli ilmoitettu 47 kappaletta ja mukana oli ilahduttava määrä myös ruotsalaisia kilpakumppaneita, mikä lisää heti tunnelmaa. Kennelimme näyttelytähti Eswood Maple Mousse valittiin rotunsa kauneimmaksi ja näin tästä jälkiruokamussesta tuli Suomen muotovalio 2 vuoden ja yhden viikon ikäisenä. Eswood Goes Bananas, omistaja Tina Forsbom, tuli toiseksi kauneimmaksi nartuksi, isot onnittelut Tina ja Steffi! Yhteisomistuksessa oleva Keestorpets Nefertite tuli narttujen neljänneksi. Edellisen poika, Eswood Napkin (om. Esa ja Merja Ääri) sai mukavan alun näyttelyuralleen, junioriluokan voitto kannustaa toivottavasti Esaa ja Merjaa tuomaan Jekkua useamminkin näytille! Kasvattajaryhmiä esitettiin poikkeuksellisen paljon, kokonaista neljä ryhmää. Eswood-koirat (E. Maple Mousse, E. Maple Leaf, E. Maple Syrup, E. Goes Bananas) voittivat Ikureiden jäädessä hopealle! Kiitos Pirrelle ja Matille, kun näitte niin paljon vaivaa, kun hoitelitte koko ruljanssin puolestani. Kiitos kaikille, jotka tuovat Eswood-koiria kehiin ja hoidatte turkit noin ensiluokkaisesti! Nuutin omistajille Pekalle ja Eilalle kovasti terveisiä!


6.1.: Eswood-kennelin näyttelyvuosi 2007 Suomessa alkoi N-pentueen Napanderin ja Noorin Kajaanin näyttelyllä. Tuomarina toimi Marja Talvitie ja kessuja ilmoitettu kokonaista 12 kpl. Napander sai sertin ja oli toinen uroksista, Noor vastaavasti narttujen toinen ja sai vara-sertin. Hieno ensiesiintyminen Touko-pojalta. Onnittelut Kimokees Rebekkalle ja Sannalle valioitumisesta ja VSP-sijoituksesta!


4.1.: Ruotsista saapui mukavia uutisia Eswood-kenneliin heti vuoden alussa: Eswood Nougat sai ensimmäisen sertin ja oli paras narttu Göteborgin näyttelyssä. Narttuja yksistään oli ollut kehässä 10. Tuomarina portugalilainen Luis Pinto Teixeira. Godis asuu menestyksekkäässä Keestorpets kennelissä Mona Karlssonin hoivissa.

Eswood Nougat sai sertin Göteborgissa