maskottimme, väriläiskämme, cavalier kingcharlesinspanielinarttu
 
Eswood A Wee Docht N Doris ”Doris”

 

Photo by Jorma Jääskeläinen
 
Cavalier kingcharlesinspanieli
Narttu
Synt. 15.3.2009
Kasvattaja ja omistaja: Johanna Koskinen

Doris on Essumetsän ensimmäinen pieni spanieli. Tuhannet kiitokset Ann-Mari Strahlille ja hänen tyttärelleen Johanna Gladerille Mollyn eli Yegorov Royal Letician lainasta ja hienosta yhteistyöstä! Ja kiitokset Erkki-kessulle upean cavalierneidon löytämisestä, ilman Erkkiä emme ehkä olisi tutustuneet Ann-Marin kanssa. Yhteisten kävelylenkkien myötä tutustuin Mollyn reippaaseen ja rohkeaan luonteeseen ja halusin siitä narttupennun. Siitä se kaikki sitten lähti ja kenneliimme syntyi maaliskuussa-09 cavalierpentue, 2 urosta ja yksi narttu eli Doris [lausutaan: Duuris], jota myös kutsutaan nimellä ”Patis”. Patis on lyhenne sanasta Patalappukoira tai Maailman turhin patalappukoira, ihan tilanteesta riippuen. Doriksen isäksi valitsimme norjalaisen Magic Charm’s Paddingtonin.
 
Doriksella on emonsa luonne, siltä ei puutu rohkeutta eikä vauhtia. Korvat takana ja elämä edessä, on Doriksen motto. Ja kun rentoudutaan, niin sekin tehdään kunnolla. Doriksella on etuoikeus nukkua isäntäväen sängyssä.

Näyttelyissä Doris on menestynyt kivasti, korkeimpana tuloksen PN3-sijoitus Vaasan kv näyttelyssä 2011 varasertin kera. Ruotsissa Jönköpingin näyttelyssä 2010 Doris voitti lähes kaksikymmentäpäisen junioriluokan kahtena peräkkäisenä päivänä.

Doriksen ensimmäisen pentueen isä on upea valiouros FI&SE&LV&EE&RU MVA RKFV-10 Magic Charm's Jamaica. Pentueesta Eswood Baileys on menestynyt huikeasti nuoresta iästään huolimatta, sillä on kaksi sertiä, yksi ROP ja useita sijoituksia PU-luokassa alle yhden vuoden iässä.